Saya

Says

Wednesday, August 8, 2012 at 7:04 PM , 0 Comments

SHUTTER ISLAND

16 April 2010 (Jumaat) 11.20 p.m-1.20 a.m
TGV Cinemas - Suria Klcc - Level 3, Suria KLCC, 50088 Kuala Lumpur

It's 1954, and up-and-coming U.S. marshal Teddy Daniels is assigned to investigate the disappearance of a patient from Boston's Shutter Island Ashecliffe Hospital. He's been pushing for an assignment on the island for personal reasons, but before long he wonders whether he hasn't been brought there as part of a twisted plot by hospital doctors whose radical treatments range from unethical to illegal to downright sinister. Teddy's shrewd investigating skills soon provide a promising lead, but the hospital refuses him access to records he suspects would break the case wide open. As a hurricane cuts off communication with the mainland, more dangerous criminals "escape" in the confusion, and the puzzling, improbable clues multiply, Teddy begins to doubt everything - his memory, his partner, even his own sanity.

Cast: Leonardo Dicaprio

Friday, April 16, 2010 at 1:20 PM , 1 Comment

Tak Bisa Memilihmu


Lagu: Tak Bisa Memilihmu
Penyanyi: 6th Sense

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah

Darimu, Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Ku cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku


C/O

Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya...

(Terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya)
Moral Value is: Hati manusia boleh berubah. Hargailah insan yang disayangi.

Wednesday, April 14, 2010 at 2:46 AM , 0 Comments

I suka U


Kata si A kepada si Z...I SUKA U..

apa pengertian SUKA itu???

adakah 4 character dalam 1 perkataan ini boleh melambangkan CINTA atau SAYANG?
Dalam perhubungan sesama manusia, SUKA itu mcm2 ertinya..terpulang kepada stiap org mcm mana nak menggunakannya dan memanipulasi nya..bagi I SUKA itu tidak bererti CINTA atau SAYANG..

tapi, bibit2 percintaan I bermula dengan perkataan I SUKA U..tapi, si dia ckp, i jgn rasa serba salah or xselesa..sbb SUKA xsemestinya CINTA dan SAYANG..so I take it easy & lupakan jer perkataan SUKA tu, berkawan mcm biasa..tp lama-kelamaan baru I tahu rupa2nya perkataan SUKA tu sebagai perisai je nak cover la konon..dari Perkataan SUKA rupa2nya boleh menjadi I CINTA kat u..

Moral of the story,...jgn terperangkap dengan I SUKA kat U..

Friday, March 19, 2010 at 8:08 AM , 0 Comments

if u have nothing to say, dont say anything

If u have nothing to say,dont say anything..
itu sebaiknya daripada ckp perkara merapu dan boleh menyakitkan hati orang atau memalukan orang di khalayak ramai..
kadang-kadang, sesorang tu xtahu nak ckp pe, dan cuba nak create conversation..tapi, kalau xkena gaya dan xde the art of communication, rasanya lebih baik berdiam diri..jd pendiam lagi bagus laaa...

at 3:14 AM , 0 Comments

Lagi 5 minit

Kak Ima baru je cakap lagi 5 minit nak balik..tapi, aku perlukan pertolongan herman mcm mana nak create post ni..almaklumlaaa, aku ni staf yg berintegriti..masa buat kerja, mana leh main blog ke facebook ke..

Baru tanya skit, herman dan aida tergelak..hampeh tul:p

at 1:52 AM , 3 Comments

Assalamualaikum

Salam everybody for the 1st post...

Wednesday, July 2, 2008 at 11:15 PM , 0 Comments